Как напълно да изтриете своя профил в Twitter в 7 лесни стъпки

Вероятно използвате Twitter, за да следвате знаменитости, политици или дори приятели. Twitter има стотици милиони потребители и е страхотна платформа за споделяне на кратки фрагменти от информация или за споделяне на мнение.

Възможността за лесно споделяне на информация в Twitter обаче си има цена.

Може да се окаже, че споделяте повече, отколкото сте възнамерявали, което може да доведе до неприятности в работата или в училище.

Но това може да не е единствената причина да обмислите изтриването изцяло на профила си в Twitter.

За създаване на профил се изисква много малко лична информация. В действителност, Twitter е една от малкото платформи, които не изискват да изпишете истинското си име.

Нужни са ви само потребителско име, парола и имейл адрес, който може да бъде използван за потвърждаване на профила ви.

В резултат на това потребителите рядко отчитат косвените последици върху поверителността на данните им, свързани със създаването и ползването на акаунт в Twitter. Един бърз преглед на декларацията им за поверителност, може да промени отношението ви към услугата.

Да кажем, че решите, че вече не се чувствате комфортно с Twitter, или сте решили, че наистина трябва да спрете разпространяването на онова неудобно съобщение, което сте публикували.

Добрата новина е, че е напълно възможно да изтриете изцяло профила си. Също така е относително лесно да се направи!

Стъпка 1 – Впишете се в Twitter

Влезте в профила си в Twitter. Трябва да го направите през сайта, а не през приложението на Twitter, тъй като последното не включва връзката за деактивиране.

Стъпка 2 – Отидете на Settings and Privacy

Кликнете върху профила си и изберете опцията Settings and Privacy.

Стъпка 3 – Кликнете върху Deactivate my Account

Превъртете до най-долната част на страницата и кликнете върху връзката „Deactivate my account“.

Стъпка 4 – Потвърдете избора си

На този етап вие сте пренасочени към страницата за потвърждение. Ако сте сигурни, че искате да продължите с премахването на профила си, кликнете върху големия син бутон за деактивиране, в долната част на съобщението.

Стъпка 5 – Въведете паролата си

Вече сте отведени до страница, която още веднъж ще провери дали действително искате да изтриете профила си. За да потвърдите, че искате да предприемете това действие, въведете паролата си и кликнете върху бутона за деактивиране.

Стъпка 6 – Деинсталирайте приложението

Ако имате приложението на Twitter на телефона, таблета или друго устройство, деинсталирайте го.

Не можете да деактивирате профила си от интерфейса на приложението, но случайно кликване върху него ще отмени процеса на деактивиране в рамките на първите 30 дни, след като сте избрали да деактивирате профила си. Така че, най-добре е да премахнете самото приложение.

Стъпка 7 – Не влизайте в профила си през следващите 30 дни

Почти приключихте, но е важно още веднъж да се отбележи, че има 30-дневен период за деактивиране.

Ако през това време влезете в профила си или в интегрирани в Twitter приложения или услуги, ще откриете, че профилът ви в Twitter отново е активен. Ще трябва още веднъж да преминете през целия процес.

Най-добрият начин да избегнете това е да преминете през всичките си приложения и услуги и да прекъснете връзката им към профила си в Twitter. Да, това отнема доста време, но е необходима мярка, ако искате да сте сигурни, че деактивирането на профила ви в Twitter ще е за постоянно, и че ще опазите поверителността на данните си.

След като изпълните тези 7 стъпки и избегнете влизането в профила си в продължение на 30 дни, профилът ви ще бъде изтрит завинаги.

Това включва всичките ви контакти и директни съобщения, които сте изпратили или получили.

Както при повечето други услуги обаче, всяка информация, споделена на други страници или с други хора чрез директни съобщения, все още съществува при получателя.

Това е важно да се отбележи, защото ако се надявате да изтриете всички следи от неудобен разговор, това може да се окаже възможно, освен ако другият участник в него не пожелае да изтрие информацията или да деактивира профила си.

Ако искате да изтриете и профила си във Facebook, кликнете тук.

Това беше ли ви от полза? Споделете го!
Споделете във Facebook
0
Публикувайте това в Twitter
3
Споделете ако мислите, че Google не знае достатъчно за вас
0