Как да изтриете изцяло профила си в Gmail

Макар много хора да твърдят, че Gmail е най-добрата платформа за електронна поща, има и такива, които не са съгласни с това. Независимо дали става дума за промоционалните имейли, различните етикети и маркери или се тревожите за сигурността си, Gmail може да не е най-добрата опция за електронна поща за вас.

За щастие има прост начин да изтриете профила си, но тъй като най-вероятно използвате услугите на Google на други платформи (като например YouTube или търсачката на Google), най-добре е да проверите отново дали и останалата част от информацията ви няма да бъде изтрита.

(Ако искате да изтриете всичките си профили в Google, бъдете сигурни, че можете да направите и това. Тази статия обаче е насочена към онези, които просто искат да изтрият своя Gmail профил.)

Има няколко неща, които трябва да обмислите и проверите, преди окончателно да изтриете своя Gmail профил:

  1. Ако профилът ви в Gmail е свързан с каквито и да е профили в социални медии, няма да можете да възстановите или да нулирате информацията за профила си в социалните медии. Това включва Facebook, YouTube, iTunes, Instagram и т.н. Преди да изтриете профила си, създайте алтернативен имейл акаунт, към който да прехвърлите всичко.
  2. Ако получавате абонаменти през имейл, които искате да продължите да четете, ще трябва да промените и информацията за профила си там.
  3. Всякакви контакти или информация, съхранявани в Gmail, ще бъдат изгубени. Добра идея е да изтеглите данните си и да ги запишете някъде другаде.
  4. Изтриването на профила ви в Gmail няма да освободи потребителското ви име. Така че, ако някога поискате да регистрирате нов профил в Gmail, ще ви е необходимо съвсем ново потребителско име.
  5. Изтриването на профила ви в Gmail не изтрива профила ви в Google, така че все още ще имате достъп до Drive и други функции на Google, ако още искате да ги ползвате.

След като вече сте готови, ето как да изтриете профила си в Gmail. (Можете да изпълните същите стъпки и на телефона си.)

Стъпка 1 – Впишете се в профила си

Впишете се в своя профил в Google, като използвате myaccount.google.com и кликнете Sign in. Въведете потребителското си име и парола за Gmail и кликнете Sign in.

Стъпка 2 – Влезте в настройките на профила си

На страницата „Моят профил“ намерете „Предпочитания за профила“. Това обикновено е в дясната страна на страницата или в долната част, в зависимост от размера на екрана. Кликнете върху „Изтриване на профила ви или отделни услуги“.

Стъпка 3 – Изберете „Изтриване на продукти“

Google ви дава две възможности, от които да избирате, да изтриете отделен продукт или целия си профил. Ако искате да се отървете от Gmail, кликнете на „Изтриване на продукти“.

Ще бъдете подканени да въведете отново паролата си и да се впишете.

Стъпка 4 – Изтрийте профила си в Gmail

Google ще ви покаже различни профили на ваше име. Изберете този в Gmail и кликнете върху иконата с кошчето.

Ще бъдете подканени да въведете нов основен имейл адрес и текущата си парола.

Преди да продължите, ще получите окончателно предупреждение за това, какво означава изтриването на профила ви.

Ако сте готови да продължите, кликнете на „Изтриване на Gmail“.

Стъпка 5 – Създайте новия си профил

Ще получите съобщение, което ще ви инструктира да отворите имейл, изпратен до новия ви основен имейл адрес. В долната част на бележката кликнете върху бутона „OK, Got it“.

Стъпка 6 – Потвърдете статуса си

Ще получите имейл за потвърждение. Проверете подробностите и кликнете върху връзката за потвърждение. Ще се отвори страница с въпрос дали желаете да потвърдите, че искате да изтриете профила си в Gmail.

Въведете паролата си и кликнете върху „Потвърждаване“. Накрая ще получите потвърдително съобщение, че профилът ви е изтрит.

Отнема известно време и куп страници, през които да преминете, но изтриването на профила ви в Gmail не е никак трудно.

Това беше ли ви от полза? Споделете го!